Szakorvosi igazolások

Szakorvosi igazolás szükséges adóalap csökkentéséhez, jogosítvány megszerzéséhez, meghosszabbításához, külföldi utazáshoz, munkaalkalmassághoz.


Szakorvosi igazolás adóalap csökkentéséhez

Erről részletesebben itt olvashat.

Szakorvosi igazolás jogosítványhoz

A cukorbetegek gépjárművezetői alkalmasságának elbírálását akkreditált diabetes ellátóhelyünk szakorvosa végzi. A személygépkocsi vezetéséhez szükséges („B” kategóriájú) jogosítvány megszerzése vagy meghosszabbítása – stabil anyagcsere és a vezetői képességeket nem korlátozó egészségi állapot esetén – lehetséges.

Szakorvosi igazolás külföldi utazáshoz

Külföldi utazás esetén hasznos lehet a kezelőorvos által angol vagy német nyelven írt lelet, melyen feltüntetésre kerülnek az alkalmazott gyógyszerek (tabletták és inzulinok), az adagolás gyakorisága, illetve az ehhez szükséges eszközök (inzulinadagoló toll, tű, vércukormérő, ujjszúró) megnevezése.
Repülővel történő utazás esetén szükséges az igazolás, mivel az eszközöket és az inzulint az utastérben kell elhelyezni. Tekintettel arra, hogy a tűk „szúró eszköznek” minősülnek, előzetes bemutatásuk szükséges lehet.

Szakorvosi igazolás munkaalkalmassághoz

Hazánkban a cukorbetegek túlnyomó többsége – kezelési módtól függetlenül – alkalmas a munkakörök jelentős részének betöltésére. Bizonyos munkakörök betöltése diabetológiai szakorvosi javaslathoz kötött.

 • Adókedvezmény

  Mértéke meghaladja az évi 130.000 Ft-ot

  Tovább

 • A bejelentkezés tudnivalói

  Előzetes bejelentkezés telefonon és interneten lehetséges.

  Tovább

 • Teendők a vizit előtt

  A korábbi orvosi dokumentumok, a beteg tüneteinek, panaszainak, szedett gyógyszereinek összegyűjtése.

  Tovább

 • Mit vigyek magammal?

  A szakorvosi vizsgálathoz a beteg személyi azonosítója, korábbi orvosi dokumentumai, vércukor naplója, gyógyszerlistája szükséges.

  Tovább

 • Szakorvosi javaslatok

  Egyes vércukorcsökkentő gyógyszerek, tesztcsíkok, tűk és a diabeteses védőcipő felírásához szakorvosi javaslat szükséges.

  Tovább