Szakorvosi javaslatok

Egyes vércukorcsökkentő gyógyszerek, tesztcsíkok, tűk és a diabeteses védőcipő felírásához szakorvosi javaslat szükséges.


Szakorvosi javaslat gyógyszerfelíráshoz

Számos cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer emelt / kiemelt támogatással történő rendeléséhez szakorvosi javaslat szükséges, melyet rendelésünkön – megfelelő indikáció esetén – biztosítani tudunk. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.

Szakorvosi javaslat gyógyászati segédeszköz felírásához

Cukorbetegség esetén egyes gyógyászati segédeszközök támogatással történő rendeléséhez szakorvosi javaslat szükséges. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.

 • A vércukormérés eszközei: vércukorszintmérő, tesztcsík
 • Az inzulinbeadás eszközei: inzulin-adagoló toll, beadásához szükséges tű

Szakorvosi javaslat diabeteses védőcipő felírásához (hangvillapróbával)

A diabeteses védőcipő használatával csökkenthető a diabeteses láb, talpi fekély kialakulásának kockázata. Fontos annak a hangsúlyozása, hogy a kedvezményes felírás feltételeit jogszabály rögzíti, így az egyénenként eltérő lehet.
A szakorvosi javaslatot megelőzősen szükséges a cukorbetegség talaján kialakult idegkárosodás (diabeteses polyneuropathia) igazolása, melyet a hangvillapróba bizonyít. A diabetológiai szakorvosi javaslat birtokában ortopéd szakorvos tudja felírni a beteg számára a megfelelő diabeteses védőcipőt.

 • Támogatással rendelhető gyógyszerek

  A vércukorcsökkentő tabletták és inzulinok különböző mértékű támogatással rendelhetők, melyhez igazolást szakorvos ad.

  Tovább

 • Adókedvezmény

  Mértéke meghaladja az évi 130.000 Ft-ot

  Tovább

 • A bejelentkezés tudnivalói

  Előzetes bejelentkezés telefonon és interneten lehetséges.

  Tovább

 • Teendők a vizit előtt

  A korábbi orvosi dokumentumok, a beteg tüneteinek, panaszainak, szedett gyógyszereinek összegyűjtése.

  Tovább

 • Mit vigyek magammal?

  A szakorvosi vizsgálathoz a beteg személyi azonosítója, korábbi orvosi dokumentumai, vércukor naplója, gyógyszerlistája szükséges.

  Tovább