Dr. Felszeghy Enikő

work gyermek-endokrinológus, -diabetológus
egyetemi adjunktus, PhD


A Debreceni Orvostudományi Egyetemen 1994-ben „summa cum laude” minősítéssel szereztem általános orvosi diplomát. Ez idő óta a Gyermekklinikán dolgozom. 1999-ben Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2001-ben endokrinológiából kiváló minősítésű szakvizsgát, majd 2004-ben diabetológus szakképesítést szereztem. Két évtizede vezetek gyermek endokrinológiai és diabetológiai szakrendelést, 15 éve a megyei inzulinpumpa gyermekgyógyászati részlegét irányítom, jelenleg mint részlegvezető adjunktus. Hosszú időn keresztül az intenzív és koraszülött osztályos ügyeletben, illetve a koraszülött transzportban is részt vállaltam. Jelenleg a Gyermekklinika Sürgősségi Ambulancia ügyeletvezetője vagyok.

Kiemelt érdeklődéssel követem a gyermekkori elhízás problémakörét, PhD értekezésemben is az elhízás következményeivel, túlsúly mértékére vonatkozó hazai adatok gyűjtésével és kialakulásuk folyamatával foglalkoztam. Külföldi tanulmányútjaim közül kiemelendő a Bécsben, a Prágában és a Giessenben töltött periódus.

Rendszeresen részt veszek a hallgatók oktatásában, mind magyar, mind angol nyelven: az orvostanhallgatók mellett a gyógytornász és a diplomás ápolók képzését is vállaltam. Tagja vagyok a Magyar Gyermekgyógyász Társaságnak, a Magyar Diabetológiai Társaságnak, a Magyar Endokrin és Anyagcsere Társaságnak és a Magyar Lipidológiai Társaságnak.  Angol és orosz középfokú, német felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Magánorvosi praxisomban a 27 éve tartó klinikai munka tapasztalatával szeretném segíteni a gyermekgyógyászati, endokrinológiai vagy diabetológiai problémával hozzám fordulókat.