Luca Emese

work dietetikus


Gimnáziumi tanulmányaimat Szegeden, a Tömörkény István Gimnáziumban végeztem, biológia-környezetvédelem szakon. A biológia, az emberi test működése és a táplálkozás iránti érdeklődés a dietetika irányába vezetett. 2013-ban szereztem meg diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Ápolás és Betegellátás, Dietetikus Szakirányán. Ismereteimet egy féléves Erasmus tanulmányúton Portugáliában bővítettem. Középfokú, szakmai angol nyelvvizsgát szereztem. Tanultam még olaszul és portugálul.

Kezdetben a Kenézy Gyula Kórház Dietetikai Csoportjában dolgoztam. Egy rövid kitérőt követően 2018-tól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Dietetikai Szolgálatánál dolgozom. Munkám során aktívan részt veszek mind a járó-, mind a fekvőbeteg ellátásban. Korábban elsősorban a Kardiológia és a Sebészeti Klinikán végeztem a munkámat, néhány hónapja a Gyermekklinika dietetikusa vagyok.

Aktívan részt veszek külföldi és magyar orvostanhallgatók valamint dietetikus jelöltek oktatásában, mindemellett gyakorlati foglalkozásokat is vezetek.

Munkámmal segítettem a Derecskei Praxisközösség, a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ és a Balmazújvárosi Egészségfejlesztési Iroda tevékenységét. Jelenleg a Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde diétás étlapjait állítom össze.

Ha szeretnének segítséget kapni a megfelelő táplálkozás kialakításában egészségmegőrzés céljából, vagy különböző betegségek diétás kezelésével kapcsolatban, akkor keressenek bizalommal!